Mainos
Mainos

Hirvet toikkaroivat maanteillä jälleen

Viime vuonna hirvikolareissa kuoli seitsemän ja loukkaantui 190 ihmistä. Kaikkiaan tietoon tuli noin 4700 onnettomuutta, jossa toisena osapuolena oli hirvi, peura tai kauris.

Kesän korvalla hirvikolareiden riski maanteillä on jälleen suuri. Erityinen vaaratekijä ovat edelliskesän vasat, jotka aikuistuttuaan lähtevät omille teilleen. Samalla hirviliikennettä lisäävät tämänvuotiset uudet vasat.

Kaiken kaikkiaan hirvikolarit ovat Tiehallinnon mukaan vähentyneet edellisvuodesta, mutta sen sijaan peuroja ja kauriita jäi auton alle entistä enemmän.

Hirvieläimiä kohtaa useimmiten hämärässä, etenkin auringonlaskun ja auringonnousun aikaan. Autoilijan kannattaa muistaa, että niiden käyttäytyminen saattaa olla arvaamatonta. Jos tien läheisyydessä huomaa eläimen, parasta onkin pudottaa nopeutta tai tarvittaessa jopa tyystin pysähtyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme