Mainos
Mainos

Hirvi käveli maasturin yli

Hirvi lähti paikalta neljällä jalalla eikä siis vaikuttanut loukkaantuneelta. Lieksan poliisi kirjasi tapahtuman tänään korvaushakemusta varten.

Lieksalainen mies sai elämänsä luontokokemuksen eilen keskiviikkona iltahämärissä, kun hirvi ryntäsi yllättäen miehen maastoauton yli. Hirvi hyppäsi maasturin eteen kapealla metsäautotiellä. Kohtaamisessa maasturi jäi toiseksi ja kärsi huomattavat vahingot.

- Ajelin hirven perässä jonkin matkaa ykkösvaihteella ja annoin sille tilaa mennä pois tieltä. Hirvi kuitenkin jatkoi matkaa ja pysähtyi vasta, kun käänsin lähivalot päälle.

Se oli todennäköisesti virhe, koska hirvi kääntyi heti ympäri ja lähti kohti autoa, kuvailee nimettömänä pysyttelevä autonomistaja kohtaamista.

Hirvi törmäsi maasturin konepeltiin ja potkaisi siitä itsensä ylös katolle ja putosi lopulta auton takana tielle. Sorkat ehtivät kuitenkin tehdä pahaa jälkeä. Konepeltiin ja katolle tuli syviä lommoja ja tuulilasi säröityi rumasti.

- Kun ryminä loppui, menin autosta ulos ja huomasin, että hirvi jatkoi jo matkaansa tietä pitkin. Kyllä se neljällä jalalla liikkui eikä näyttänyt loukkaantuneen ainakaan pahemmasti, mies muistelee.

- Tässä on syytä pysyä poissa julkisuudesta. Kukaan ei usko, jos kerron tällaista tarinaa vaikka televisiossa, mies epäili vaisuna MTV:n uutisille ja kieltäytyi tv-kameran edessä tehdystä haastattelusta.

Lieksan poliisi kirjasi tapahtuman tänään korvaushakemusta varten. Törmäystä pidettiin erittäin harvinaisena myös Lieksan poliisilaitoksella.

- Tämä on hirvieläinvahinko, auton ja hirven kolari. Ei tässä kuolemantuomioita jaella, kun eläin ei ole loukkaantunut. Tosin eipä tässä voida hirvellekään kirjoittaa sakkoja vahingonteosta, arvioi Lieksan poliisipäällikkö Pentti Nurminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme