Mainos
Mainos

Hirvieläimet aiheuttavat yhä paljon onnettomuuksia

Hirvikolarit ovat vähentyneet hirvikannan pienentymisen seurauksena. Sen sijaan peurat ja kauriit ovat osallisina onnettomuuksissa yhä useammin. Niihin törmättiin viime vuonna 2800 kertaa.

Hirvikolareiden määrä on laskenut viime vuodesta.

Tieinsinööri Juhani Mänttäri Tiehallinnosta arvioi, että hirvikolarien vähentyminen tänä vuonna johtuu ennen kaikkea hirvikannan pienentymisestä.

-Onnettomuusluku oli suurin vuonna 2001, jolloin myös hirvikanta oli suurimmillaan eli 137000 yksilöä. Kuluvan vuoden arvio on 86000 eli hirvikantaa on merkittävästi saatu vähennettyä, Mänttäri muistuttaa.

Sen sijaan peurat ja kauriit törmäävät autojen kanssa entistä useammin. Lisäksi taajamissa ja niiden lähellä sattuu yhä enemmän hirvieläinonnettomuuksia.

Heinäkuun loppuun mennessä hirvieläimiin on tänä vuonna törmätty 1960 kertaa. Viime vuonna maanteillä törmättiin hirveen 1979 ja peuraan tai kauriiseen 2800 kertaa. Onnettomuuksissa loukkaantui 215 ja kuoli 3 ihmistä.

-Viime vuonna hirvikolareissa kuolleiden määrä oli poikkeuksellisen pieni. Tänä vuonna tähän mennessä hirvikolareissa on kuollut jo neljä ihmistä. Pienissä luvuissa on tosin yleensä sattumaakin mukana, Mänttäri huomauttaa.

Tiehallinnon tilastojen perusteella vaarallisimmat ajankohdat ovat syksyn ilta- ja aamuhämärät. Vakavimpiin henkilövahinkoihin johtavat onnettomuudet ajetaan yleensä kovilla nopeuksilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot