Mainos
Mainos

Hirvien salakaadoista yli puolet Lapissa

Lapissa kaadetaan salaa hirviä enemmän kuin muualla maassa yhteensä. Kun Lapin ja Oulun läänien luvut ynnätään yhteen, nousee Pohjois-Suomen osuus laittomasta pyynnistä miltei 75 prosenttiin. Poliiseilta ja riistanhoitopiireiltä kerätyt tiedot osoittavat myös, että vain aniharva salakaataja jää kiinni.

Suomen Tietotoimiston kokoamat tiedot kertovat Lapin vievän selkeästi kyseenalaisen kunnian salametsästyksen mallimaakuntana. Lapin lääninkomisario Arto Pekkala sanoo, että viranomaisten tutkintaan tuli viime vuonna 67 hirven laitonta teilausta.

Lisäksi maan ainoat ilmi tulleet karhun ja ahman salakaadot kirjattiin Lapissa - viisi karhua ja yksi ahma. Lähes varmoiksi merkittiin vielä yhden karhun ja kahden ahman tappo.

Toiseksi tilastoissa yltää Oulun lääni, jossa kaatui 22 hirveä. Pohjois-Karjalassa kymmenkunta hirveä menetti lihansa luvattomille pyytäjille ja Hämeessä sekä Uudellamaalla molemmissa kuusi.

Muissa lääneissä kaadot kyettiin laskemaan yhden käden sormilla tai päädyttiin pyöreään nollaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme