Mainos
Mainos

Hirvimiehet kaatoivat seurantakarhun Kuhmossa

Hirvimies ampui noin 200 kilon painoisen uroskarhun Kuhmon Jonkerissa tänään aamupäivällä. Karhulla oli kaulassaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen seurantapanta.

Lieksalaisen hirviseurueen asettaman ampujaketjun viimeinen mies lähti aamulla noin kello 9.45 siirtymään polkua pitkin uuteen passipaikkaan kohti hirvikoiran haukkua. Parisataa metriä käveltyään hän huomasi karhun jäljet. Pian sen jälkeen viereisestä tiheiköstä ilmestyi karhu karjuen ja nousten takajaloilleen. Kun eläin oli laskeutumassa neljälle jalalle, metsästäjä ampui sitä kahdesti.

Poliisin kuulusteluissa mies väitti pelänneensä henkensä puolesta. Karhu oli vain muutaman metrin päässä. Hetken odotettuaan ampuja varmisti, että karhu on kuollut.

Läheltä löytyi hirvenvasan haaska, jolta karhu ilmeisesti tuli häirityksi.

Rktl selvittää myöhemmin, minkä seurantakarhun metsästäjä kaatoi. Eläin on kuljetettu Kuhmon poliisiasemalle. Poliisi selvittää edelleen tapahtumaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme