Mainos
Mainos

Hituran kaivosmiehet joutuivat loukkuun tulipalon takia

Hituran kaivoksella on syttynyt uhkaava tulipalo puolen päivän aikaan. Se sai alkunsa 250 metrin syvyydessä sijainneesta sähkömuuntamosta. Kaivoksen 25 työntekijää jäivät loukkuun maan alle.

Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla kaivoksella oli onnettomuushetkellä töissä 31 henkilöä. Heistä kuusi työskenteli maan päällä.

Palomestari Pekka Räty Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo, että maan alla olleet työntekijät olivat hakeutuneet palon huomattuaan asianmukaisiin suojapaikkoihin. Heillä ei siis ollut välitöntä loukkaantumis- ja hengenvaaraa.

Suojapaikoissa työntekijät olivat suojassa tulelta ja savulta. Niihin on asennettu paineilmalaitteet, joiden avulla suojatiloissa pystyy hengittämään noin kahdeksan tunnin ajan.

Kaikki työntekijät saatiin takaisin maan pinnalle iltapäivällä kello 14 mennessä.

Paikallinen palo

Sähkömuuntamo syttyi palamaan, koska sen varokekytkin oli ylikuormittunut.

- Kaivoksen työntekijät olivat yrittäneet sammuttaa paloa. Muuntamosta oli kuitenkin tullut sen verran valokaaria, että he olivat joutuneet perääntymään, Räty kertoo.

Maan alla syttynyt palo rajautui paikalliseksi, mutta siitä syntyvä savu täytti kaivoksen käytävät ja tuprusi kaivoksen suuaukolle asti. Pelastuslaitoksen mukaan savutuuletusta jatkettiin kaivoksen omilla tuulettimilla.

Palo katkaisi sähköt osasta Hituran kaivosta. Muuntamon lähellä olleet työntekijät olivat huomanneet palon, kun valot olivat alkaneet sammua. Lisäksi kaivoksen pumput olivat lakanneet toimimasta.

Hituran kaivoksen johtaja Markus Ekbergillä ei ole tiedossa, että kaivoksella olisi aikaisemmin tapahtunut vastaavaa onnettomuutta.

- Mutta me harjoittelemme tällaisia tilanteita pari kertaa vuodessa, hän kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme