Mainos
Mainos

Hiv-neuvontapuhelin jakanut tietoutta 20 vuotta

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Punainen Risti avasi hiv-neuvontapuhelimen. Lähes 24 000 suomalaista on saanut 20 vuoden aikana apua ja tukea neuvontapuhelimesta.

Puhelimessa päivystävät koulutetut vapaaehtoiset, joista valtaosa on terveydenhuollon ammattilaisia. Tällä hetkellä Punaisella Ristillä on noin 20 hiv-neuvontapuhelimeen vastaavaa vapaaehtoista.

Soittajat saavat numerosta tukea ja neuvontaa hiv-tartuntaa, muita seksitauteja ja turvaseksiä koskevissa kysymyksissä. Noin 60 prosenttia soittajista on miehiä. Eniten kysytään hivin tarttumistavoista ja tartuntariskistä sekä hiv-testistä.

Vuonna 1988 toimintansa aloittanut Punaisen Ristin aids-puhelinpäivystys on nykyään nimeltään hiv-neuvontapuhelin. Aluksi aids-puhelin päivysti jokaisena viikonpäivänä, mutta nykyään vapaaehtoiset vastaavat neuvontapuhelimeen maanantaista torstaihin klo 17-20. Numero on 0203 27000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme