Mainos
Mainos

Hiv-positiivinen mies karkotettiin

Yli 11 vuoden tuomioon neljästä tapon yrityksestä tuomittu hiv-positiivinen ugandalaismies on karkotettu kotimaahansa. Mies lennätettiin Suomesta kotimaahansa eilen, vahvistettiin Helsingin poliisilaitoksen ulkomaalaisyksiköstä.

Ugandalainen oli valittanut Suomen hallintoviranomaisten karkotuspäätöksestä Euroopan ihmisoikeustoimikuntaan, joka ei muuttanut karkotuspäätöstä.

Päätöksessä viitattiin kahteen ennakkotapaukseen, joissa Ranskassa ja Englannissa karkotuspäätöksiä ei pantu toimeen karkotettujen aids-vaiheeseen jo edenneen sairastumisen vuoksi.

Ihmisoikeustoimikunta totesi ugandalaismiehen tapauksessa, että vasta hiv-tasolla oleva sairastuminen ei ole karkotuksen este. Ugandalaismies oli vedonnut valituksessaan muun muassa siihen, ettei hän omassa kotimaassaan saa tarvitsemaansa hoitoa tartuntaansa. Ugandalainen vapautui vankilasta keväällä istuttuaan tuomiostaan puolet. Poliisi otti miehen kuitenkin välittömästi talteen ulkomaalaislain perusteella.

Ugandalainen valitti karkotuksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka ei muuttanut karkotuspäätöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme