Mainos
Mainos

Hiv-positiivisen karkotus puhuttaa

Suomen Aids-tukikeskuksen toiminnanjohtaja Bengt Lindblom pitää hiv-positiivisen ugandalaisen karkotusta epäinhimillisenä tekona.

Hänestä mikään sivistysvaltiona itseään pitävä maa ei voi lähettää jo rangaistustaan kärsinyttä sairasta miestä maahan, jossa hän ei voi saada tarvitsemaansa lääkitystä.
-Mielestäni olisi ollut suomalaisen oikeustajun mukaista, että hänen olisi annettu jäädä Suomeen. En voi hyväksyä tätä karkotusta, Lindblom sanoo.
-En, kun on kyse vakavasta sairaudesta, joka hoitamattomana johtaa kuolemaan.

Ugandalainen oli vedonnut asiassaan Euroopan ihmisoikeuskomissioon, mutta se ei muuttanut karkotuspäätöstä. Ugandalainen toivoi turhaan muutosta myös korkeimmalta hallinto-oikeudelta.
-En tiedä ihmisoikeuskomission perusteita, mutta olen aika hämmästynyt siitä, että se teki tällaisen ratkaisun. Viime kädessähän tässä on tietysti kyse Suomen valtion kannasta.

Yli 11 vuoden tuomioon neljästä tapon yrityksestä tuomittu ugandalainen karkotettiin Suomesta ja lennätettiin kotimaahansa viime sunnuntaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme