Mainos
Mainos

HK: Jauhelihapihveissä on vain pieni osa nahkaa

Kuluttajaliitto on syyttänyt tänään suomalaista elintarviketeollisuutta tuotteiden harhaanjohtavasta nimeämisestä ja markkinoinnista. Sen mukaan ainakin HK:n ja Atrian jauhelihapihvit on valmistettu ainesosaluetteloiden mukaan jauhelihan sijaan pääosin broilerinnahasta.

HK ruokatalo puolustautuu Kuluttajaliiton väitteitä vastaan.

Tuoteryhmäjohtaja Terhi Hakkaraisen mukaan HK:n jauhelihapihvien pääraaka-aine on liha, ei nahka.

– Meidän jauhelihapihveissämme broilerin ja porsaan lihaa on yhteensä 40 prosenttia tuotteesta. Nahkaa on häviävän pieni osa, eli noin 4 prosenttia.

– Toki olisimme periaatteessa voineet ilmoittaa nahkan vasta ainesosaluettelon loppupäässä, minne se kuuluisi. Koemme joka tapauksessa, että nahka on osa broilerin lihaa ihan vastaavalla lailla kuin koipireisi sisältää nahkaa, jonka lähes kaikki kuluttajat syövät erittäin herkullisena osana koipireittä.

Myös broilerijauhelihasta saa jauhelihapihvejä

Kuluttajaliitto edellyttää, että jos jauhelihapihvin ensin mainittu valmistusaine on broilerinliha tai -nahka, tuotetta on kutsuttava broilerinnahkapihviksi tai -pyörykäksi.

Lisäksi Elintarviketurvallisuusviraston pakkausmerkintäoppaan ja elintarvikelainsäädännön mukaan tuotteiden ainesosat on ilmoitettava valmistusajankohdan mukaisen painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

Hakkaraisen mukaan laissa ei kuitenkaan säädetä, mitä lihaa jauhelihapihveissä pitää olla.

– Siksi niitä voi kutsua jauhelihapihveiksi, vaikka pääraaka-aine olisi broileri.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot