Mainos
Mainos

Länsimetron aloittamispäivä vielä auki – "Onnistuneiksi laskettavia koeajopäiviä ei ole vielä takana"

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL piti tänään tiedotustilaisuuden Länsimetron tilanteesta. Tilaisuudessa ei saatu selvyyttä matkustajaliikennöinnin alkamispäivään.

Länsimetron avaaminen yleisölle vaatii HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan vielä lisää onnistuneita koeajopäiviä. Yleisöliikenne voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun metroa on testattu kaksi viikkoa häiriöttä. Nyt käynnissä oleva koeajojakso alkoi tiistaina.

– Häiriöttömän jakson laskenta kiinteistötekniikan osalta käynnistyi uudelleen alkuviikosta kiinteistövalvontajärjestelmässä havaitun ongelman vuoksi. Onnistuneiksi laskettavia koeajopäiviä ei ole vielä takana, Lehmuskoski kertoo. 

Metroa operoiva liikennöijä HKL sai Länsimetron hallinnan Länsimetro oy:ltä lokakuun kolmantena ja on sen jälkeen tehnyt koeajoja.

Lehmuskoski sanoi tiedotustilaisuudessa, että teknisiä häiriöitä ei ole enää "mittavassa määrin" ollut. Nyt metron testiajoissa pyritään saamaan aikatauluvarmuus kuntoon.

– Yritämme saada kolme onnistunutta koeajopäivää toteutettua niin, että ei tule teknisiä häiriöitä ja liikenne sujuu aikataulullisesti luotettavasti. Yhdeksänkymmentä prosenttia lähdöistä pitäisi lähteä alle minuutin myöhässä tai edellä aikataulusta ja loput kymmenen prosenttia korkeintaan kahden minuutin poikkemalla, Lehmuskoski sanoi.

Lehmuskosken mukaan matkustajaliikenteen käynnistämiseen menee kuitenkin vielä noin viikko sen jälkeen, kun kahden viikon häiriötön koeajojakso on saatu toteuteuttua.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot