Mainos
Mainos

HO: Kiuruveden nuori puukottaja pakkolaitokseen

Kiuruvedellä viime vuonna naisen tappanut nuori mies voidaan eristää nuoresta iästään huolimatta pakkolaitokseen.

Itä-Suomen hovioikeus toteaa tänään julkaistussa päätöksessään, että miestä on syytä pitää erittäin vaarallisena toisten hengelle ja terveydelle. Mies on syntynyt vuonna 1978.

Mies tappoi uudenvuodenpäivänä naisen perhosveitsellä. Hän kuljetti uhrin Pyhännälle ja kätki sen siellä tyttöystävänsä kanssa lumihankeen. Ruumis löydettiin kuukauden kuluttua.

Hovioikeus käsitteli myös miehen toista väkivaltarikosta, josta saatua tuomiota ylempi oikeusaste lievensi. Iisalmen käräjäoikeus tuomitsi miehen viime lokakuussa 11 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen pahoinpitelystä, taposta, tapon yrityksestä ja teräaseen hallussapidosta yleisellä paikalla.

Hovioikeus lyhensi rangaistusta puolella vuodella. Tuomioistuin katsoi miehen syyllistyneen tapon yrityksen sijasta törkeään pahoinpitelyyn, kun tämä puukotti tammikuun lopulla 1999 toista miestä. Tuomittu on saanut vankeusrangaistuksia aiemminkin väkivaltarikoksista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme