Mainos
Mainos

Hoidon tehossa alueellisia eroja

Useiden potilasryhmien hoito on tehostunut viime vuosina. Esimerkiksi sydäninfarktipotilaiden kuolleisuus ensimmäisen sairastumisvuoden aikana laski 30 prosentista 22 prosenttiin vuodesta 1998 vuoteen 2005. Lonkkamurtuma- ja tekonivelpotilaiden sairaalassaoloaika on myös lyhentynyt.

Alueelliset erot hoidon tehossa ovat kuitenkin säilyneet suurina.

Lonkkamurtumapotilaat ovat kotiutuneet koko tarkasteltavana aikana nopeasti Pohjois-Pohjanmaalla, mutta viime aikoina myönteistä kehitystä on tapahtunut myös Pirkanmaan ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä.

Tekonivelkirurgiapotilaiden sairaalassaoloaika on Helsingin ja Kuopion yliopistollisissa keskussairaaloissa ollut koko 2000-luvun yli kaksi päivää lyhempi kuin koko maassa ja viisi päivää lyhempi kuin pisimpään potilaita makuuttavissa sairaaloissa.

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla oli ensimmäisen vuoden aikana aivoinfarktiin sairastuneista useampi elossa kuin koko maassa keskimäärin.

Stakesin, Kelan ja sairaanhoitopiirien seurannassa on todettu, etteivät nämä erot ole aina yhteydessä hoidon kustannuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot