Mainos
Mainos

Hoitaja puhallutti sairauslomaa hakevat – laiton käytäntö

Aluehallintovirasto aikoo selvittää Eurajoen terveysaseman toiminnan.

Terveysasemalla oli voimassa käytäntö, jonka mukaan kaikki sairauslomatodistuksen vuoksi sairaanhoitajan vastaanotolle tulleet potilaat puhallutettiin. Käytäntö on nyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston saamien tietojen mukaan lakkautettu.

Eurajoen terveysaseman toimintaa on ulkoistettu. Esimerkiksi sairaanhoitajapalvelut kunta ostaa yksityiseltä palveluntuottajalta.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja Kirsi Paasikoski kertoo MTV3 Uutisille, että sairauslomaa hakevan potilaan puhalluttaminen on laitonta. Puhalluttamiseen voi Paasikosken mukaan tehdä vain potilaan suostumuksella.

Terveyskeskuspalveluita Eurajoen terveysasemalle tuottavan Attendon johtava lääkäri Petri Leiponen kertoi toissapäivänä, että kaikkia potilaita ei puhallutettu. Leiposen mukaan puhalluttaminen on aina ollut vapaaehtoista.

Aluehallintovirasto lähettää ensi viikolla selvityspyynnön terveysaseman toiminnasta. Paasikosken mukaan vastausaikaa kunnalle ja terveyskeskuspalveluita tuottavalle yritykselle annetaan noin kuukausi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot