Mainos
Mainos

Hoitajat hakeutumassa yksityiselle sektorille

Samaan aikaan kun terveydenhuollon julkisella puolella kärsitään sijaispulasta yrityksissä työskentelevän hoitohenkilökunnan määrä kasvaa.

Lähi- ja perushoitajien ammattiliiton mukaan sen jäsenkentässä on parhaillaan käynnissä radikaali muodonmuutos. Vielä jokin aika sitten liiton jäsenistä vain runsaat 10 % sai elantonsa yksityiseltä puolelta, mutta kymmenen vuoden kuluttua heidän uskotaan olevan jo enemmistö.

Hoitajia houkuttelee yksityiselle puolelle vakituisen työsuhteen lisäksi myös motivoivampi palkkaus ja parempi työskentelyilmapiiri.

Yksityissektorin vahva kasvu hoiva-alalla on seurausta kuntien halusta kilpailuttaa hoivapalveluiden tuotantoa. Julkisella puolella joudutaankin tulevaisuudessa entistä enemmän taistelemaan paitsi työstä myös sen tekijöistä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot