Mainos
Mainos

Hoitajat marssivat ulos Satakunnan keskussairaalasta

Satakunnan keskussairaalan hoitajien pettymys Satakunnan sairaanhoitopiirin hallituksen ja oman talon johdon kykyyn hoitaa palkkausasioita kilpistyi ulosmarssiin tänään kello 14.

Tehyyn ja Superiin kuuluvat sairaanhoitajat, perushoitajat, terveydenhoitajat, kätilöt, fysioterapeutit ja lääkintävahtimestarit poistuivat työpaikaltaan vaatien paikallisten palkkaratkaisujen asianmukaista järjestämistä.

Ongelmat ovat kärjistyneet sairaanhoitopiirin uudelleenorganisoinnin yhteydessä, jossa keskussairaala, Rauman aluesairaala sekä Satalinnan ja Harjavallan sairaala yhdistettiin saman hallinnon alaisuuteen. Tällöin tuli ajankohtaiseksi myös palkkauksen yhdenmukaistaminen, sillä alkuun mm. sairaanhoitajat nauttivat 25:tä eri tason peruspalkkaa.

Korjausta on tehty hitaasti: sairaanhoitajien palkat ovat edelleen 15:llä eri tasolla, eikä rahoja muutosten tekemiseen ole näkyvissä. Myös muiden ammattiryhmien palkkauksessa on korjaamista.

-Mielenilmauksella viestimme, ettei sängyn vierellä - vuorokauden jokaisena tuntina - hoidosta vastaavien palkkausta ole välitetty hoitaa kuntoon, arvioi pääluottamusmies, sairaanhoitaja Maija Nummelin sairaanhoitopiirin Toimihenkilöiden neuvottelujärjestöstä.

Ulosmarssi tehtiin potilaiden turvallisuutta vaarantamatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme