Mainos
Mainos

Hoitajat peräävät hallitukselta palkkalinjausta

Hoitajien ammattiliitot Tehy ja Super haluavat hallituksen täsmentävän palkkalupauksiaan. Liitot katsovat, että paremmat palkankorotukset kuuluvat nimenomaan hoitajille.

Hoitajien ammattiliitot hakevat nyt hallitukselta tukea, kun ne yrittävät saada omilleen tarjottua paremmat palkankorotukset. Tehyn ja Superin mielestä hallituksen on kerrottava, mitä se on ohjelmansa kirjauksilla tarkoittanut.

Järjestöt tulkitsivat itse yhteisessä kannanotossaan, että hallitusohjelmassa puolletaan lisäkorotuksia nimenomaan hoitajille.

Hallitus on luvannut lisätukea kunnille, jos kunta-alan palkkaratkaisussa suositaan koulutettuja, naisvaltaisia aloja, joilla palkkaus ei vastaa työn vaativuutta. Toisaalla hallitusohjelmassa luvataan turvata riittävä ammattitaitoinen henkilöstö sosiaali- ja terveyspalveluissa muun muassa "kilpailukykyisellä palkkauksella".

- Muita ammattiryhmiä ei hallitusohjelmassa mainita erikseen palkkauksen osalta, huomautetaan järjestöjen kannanotossa.

Palkkaneuvottelujen tilannetta on arvioitu tänään sekä Tehyn valtuustossa että Superin edustajistossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot