Mainos
Mainos

Hoitajat pettyivät palkkatukeen

Hoitoalan järjestöt irtisanoivat tänään kunta-alan pääsopimuksen, joka sitoo kaikki työntekijäjärjestöt samaan neuvottelupöytään.

Hoitoalan järjestöt Tehy ja Super pettyivät pahasti hallituksen palkkatukeen. Järjestöjen mielestä hallitus on pettänyt vaaleissa nimenomaan hoitajille annetut lupaukset. Tehyn ja Superin mielestä 30 euron tasa-arvoerä ei vastaa vaaleissa annettuja lupauksia.

Tehy ja Super irtisanoivat tänään kunta-alan pääsopimuksen, joka sitoo kaikki neljä työntekijäjärjestöä samaan neuvottelupöytään. Kuntatyönantaja ei ole halukas tekemään erillistä sopimusta hoitajien kanssa.

Myös vastapuoli koventaa otteitaan. Kuntatyönantajan mielestä mitään tasa-arvoerää ei tule, jos esimerkiksi hoitajat menevät lakkoon. Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen tähdentää, ettei hän toimi maan hallituksen viestinviejänä.

Kuntatyönantaja pyrkii jatkamaan palkkaneuvotteluja lähipäivinä. Epävirallisia tapaamisia on ollut koko ajan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot