Mainos
Mainos

Hoitajia opettavista lääkäreistä huutava pula

Ammattikorkeakouluilla on suuria ongelmia saada lääkäreitä luennoimaan hoitoalan opiskelijoille. Pulaa luennoitsijoista on kaikissa suurissa lääkäreitä kouluttavissa yliopistokaupungeissa: Turussa, Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

Esimerkiksi Turussa sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja kätilöt tarvitsevat asiantuntijaopettajia sadoille tunneille joka vuosi.

Lääkärit kieltäytyvät useasti opettamisesta työkiireisiinsä vedoten. Monella lääkärillä päivätyö jatkuu vielä yksityisvastaanotolla, ja yliopistolla opettavat tekevät usein myös potilastyötä.

Turun Sanomien mukaan Turussa ammattikorkeakoulu maksaa huippuasiantuntijalle luennosta 60 euroa tunnilta. Oulussa ja Tampereella palkkio on jopa 100 euroa.

Luennoitsijapulaa on ratkottu monin tavoin eri kaupungeissa. Oulussa on tiivistetty yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa, mutta erityisesti apua on ollut yhteisopetuksen järjestämisestä yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa.

Kouluihin on myös palkattu omia lääkäreitä esimerkiksi Tampereella ja Oulussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme