Mainos
Mainos

Hoitajien ja lääkäreiden sairauspoissaolot laskussa

Sairaalahenkilökunnan voimakkaasti lisääntyneiden sairauspoissaolojen kasvu näyttäisi vihdoin tasaantuneen.

Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan sairaalahenkilökunnan hyvinvointiin on satsattu viime vuosina aiempaa enemmän ja tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä.

- Viimeaikaisin tilanne näyttää siltä, että monessa sairaalassa poissaolojen kasvu on taittunut, kertoo professori, vanhempi tutkija Mika Kivimäki.

Varsinkin työn johtamiseen ja organisointiin kiinnitetään nyt aiempaa enemmän huomiota. Esimerkiksi kehityskeskusteluja käydään nykyään paljon laajemmin kuin 2000-luvun alussa.

Sairauspoissaoloissa on kuitenkin edelleen suuria eroja ammattiryhmien välillä.

- Keskimäärin lääkäri on pitkällä sairauspoissaololla - eli neljä päivää tai sitä enemmän - kerran kolmessa vuodessa. Sairaala-apulainen taas kerran vuodessa, kertoo Kivimäki.

Pitkät sairauslomat lisääntyivät voimakkaimmin 1990-luvun puolivälistä vuosituhannen vaihteeseen. Määrät kasvoivat toistakymmentä prosenttia.

(MTV3)

(13.11.2004 Kymmenen uutiset)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot