Mainos
Mainos

Hoitajien lääkärikoulutus etenee

Suunnitelma hoitajien lääkärikoulutuksesta etenee. Selvitystä asiasta tehdään parhaillaan Kuopion ja Oulun yliopistoissa. Opetusministeri Maija Rask sanoo Välisuomen sanomalehtien haastattelussa uskovansa hoitajien muuntokoulutuksen alkavan jo tammikuussa. Raskin tekemä esitys pitää sisällään 50 hoitajan kouluttamisen lääkäriksi vuosittain.

Kuopion ja Oulun yliopistot ovat selvittäneet sitä, kuinka sairaanhoitajien muuntokoulutus järjestettäisiin. Myös Turun yliopisto on kiinnostunut saamaan osan aloituspaikoista.

Yliopistojen selvitys valmistuu kesäkuussa ja sen jälkeen nelivuotisen EU-hankkeen etenemistä seuraamaan nimetään ohjausryhmä. Vaikka terveydenhuollon eri ammattiryhmät ovatkin kritisoineet hanketta, Rask sanoo saaneensa muuntokoulutuksesta paljon hyvää palautetta.

- Työpaikoilla ollaan sitä mieltä, että muuntokoulutusta tarvitaan ja siihen on selvästi halukkuutta. Rask kumoaa väitteet siitä, että koulutus olisi kallista ja ettei se antaisi uusille lääkäreille pätevyyttä työskennellä muissa EU-maissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot