Mainos
Mainos

Hoitajien työtaistelun laillisuus puntarissa

Kuntatyönantajan mielestä Tehyn joukkoirtisanoutumiset ovat laiton työtaistelukeino. Tehy puolestaan syyttää työnantajapuolta laittomista työpaikkojen avoimiksi julistamisista.

Työtuomioistuin käsittelee tänään hoitoalan ammattijärjestön Tehyn mahdollisen työtaistelun laillisuutta. Asian pääkäsittely alkaa puoliltapäivin.

Kuntatyönantajan mielestä virkasuhteessa olevien hoitajien joukkoirtisanoutuminen on laiton työtaistelukeino. Tehyn irtisanoutumislistoille on antanut nimensä noin 12 800 liiton jäsentä, joista virkasuhteisia on noin 800.

Myös Tehy on tehnyt kuntatyönantajasta ja kolmesta sairaanhoitopiiristä kanteen, koska työnantaja on liiton mielestä rikkonut virkaehtosopimuslakia. Järjestön mukaan jotkut työnantajat ovat julistaneet avoimiksi ne työpaikat, joihin tehyläisten joukkoirtisanoutumiset ovat kohdistumassa.

Tehy kerää parhaillaan nimilistaa uusista irtisanoutuvista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme