Mainos
Mainos

Hoitoalan palkkahaitari kasvaa

Kaikki hoitoalan työntekijät eivät ole saamassa minkäänlaisia palkankorotuksia. Osa yksityisen sektorin sairaala-apulaisista, siivoojista ja ruokahuollon henkilöstöstä menettää keskimäärin 60 euroa kuukaudessa, kun yksityinen työnantaja on ryhtynyt soveltamaan heikompia työehtosopimuksia.

Monessa sairaalassa muiden saamat palkankorotukset ovat jääneet yksityisen palveluntuottajan osalta toteutumatta.

Yksityisillä aloilla työnantaja on siirtämässä sopimuksia heikentyneiden työehtojen piiriin, mikä merkitsee lauantaikorvauksien menettämistä sekä yö- ja iltalisien heikentämistä.

Osa ulkopuolisista sairaala-apulaisista, siivoojista ja ruokahuollon henkilöstöstä siis menettää 60 euroa kuussa, samalla kun työkavereiden palkat nousevat. Hoitoalalla halutaankin meneillään olevan työriidan sovittelulautakuntaan myös muiden järjestöjen ääni.

- Pitäähän tässä olla jonkinlainen oikeudenmukaisuus. Ei ole oikein, että toiset haluavat viisisataa euroa lisää palkkaa ja toisilta vähenee kuusikymmentä euroa, sanoo pääluottamusmies Aulikki Pesonen Julkisten ja hyvinvointialojen tiiton osasto 486:sta.

Paradoksaalista on, että myös Tehy vaatii julkisten palvelujen turvaamista, vaikka saattaa palkkavaatimuksillaan tahtomattaankin vauhdittaa köyhien kuntien yksityistämisbuumia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme