Mainos
Mainos

Hoitohenkilökunnan kielitaidot syyniin

Kuntaliitto ryhtyy mittaamaan, miten potilaan hoito omalla äidinkielellä toteutuu sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Lain mukaan potilaalla on oikeus saada hoitoa omalla äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiksi.

Jos hoitoa omalla äidinkielellä ei voi saada omassa kunnassa, potilas voi hakeutua toiseen kuntaan. Niiden sairaaloiden, jotka sanovat voivansa antaa hoitoa potilaan äidinkielellä, tulee myös osoittaa siihen pystyvänsä.

"Äidinkieli hoitoalan laatutekijänä" -hanke on kehittänyt tarkoitusta varten mittausmenetelmän, jossa työyksikkö voi arvioida työtään itse, potilas saa arviointikaavakkeen ja lisäksi voidaan teettää ulkopuolinen arviointi.

Hoito äidinkielellä on erityisen tärkeää, kun hoidetaan lapsia, psyykkisesti sairaita tai vanhuksia. Vakavissa tilanteissa potilas saattaa pystyä puhumaan vain äidinkieltään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme