Mainos
Mainos

Hoitojonot lyhentyneet epätasaisesti

Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo ottaa puhutteluun sairaanhoitopiirit, joissa hoitojonot ovat lyhentyneet liian hitaasti.

Ylipitkät hoitojonot ovat lyhentyneet noin 6000 potilaalla hoitotakuun ensimmäisen puolen vuoden aikana. Yli puoli vuotta jonottaneita oli tammikuussa noin 40 000, ja elokuun puolivälissä heitä oli 34 000.

Sairaanhoitopiirit arvioivat, että ylipitkissä jonoissa olisi vielä vuoden lopussa noin 15 000 potilasta. Yli puoli vuotta jonottaneista runsaalle 2000:lle on tarjottu hoitoa muualta kuin omasta sairaanhoitopiiristä, mutta potilaat ovat halunneet jäädä mieluummin oman sairaalansa jonoon.

Sairaaloiden ja sairaanhoitopiirien välillä on kuitenkin eroja. Sosiaali- ja terveysministeriö aikookin ottaa puhutteluun ne sairaanhoitopiirit, joissa hoitojonot ovat lyhentyneet hitaasti. Ministeriö katsoo, että jonot on saatava lainmukaisiksi viimeistään ensi keväänä.

Hoidon tarpeen arviointi kolmessa viikossa onnistuu jo nyt kaikissa sairaanhoitopiireissä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 30.08.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot