Mainos
Mainos

Hoitoon pääsyn periaatteista tekeillä valtakunnalliset ohjeet

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee yhteistyössä Kuntaliiton kanssa valtakunnallista kiireettömän hoidon ja jononhallinnan toteuttamisohjetta.

Ohjeen lähtökohdiksi asetetaan pääsy terveydentilan ensiarvioon kolmen päivän kuluessa yhteydenotosta, pääsy erikoissairaanhoidon polikliiniseen arvioon kolmen viikon kuluessa lähettämisestä ja pääsy lääketieteellisesti perusteltuun hoitoon tavallisesti kolmessa ja viimeistään kuudessa kuukaudessa.

Kyse ei ole kuitenkaan kattavan hoitotakuujärjestelmän luomisesta.

-Tarkoitus on parantaa hoidon saatavuutta suunnitelmallisesti ja potilaslähtöisesti. Tavoitteena on turvata jokaiselle hänen terveydentilansa edellyttämät ja riittävät terveyspalvelut kohtuullisessa ajassa asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta, sanoi hallintoylilääkäri Martti Talja.

Asiantuntijaryhmän ehdotuksen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin se jätetään peruspalveluministerille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme