Mainos
Mainos

Hoitoon pääsyn periaatteista tekeillä valtakunnalliset ohjeet

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee yhteistyössä Kuntaliiton kanssa valtakunnallista kiireettömän hoidon ja jononhallinnan toteuttamisohjetta.

Ohjeen lähtökohdiksi asetetaan pääsy terveydentilan ensiarvioon kolmen päivän kuluessa yhteydenotosta, pääsy erikoissairaanhoidon polikliiniseen arvioon kolmen viikon kuluessa lähettämisestä ja pääsy lääketieteellisesti perusteltuun hoitoon tavallisesti kolmessa ja viimeistään kuudessa kuukaudessa.

Kyse ei ole kuitenkaan kattavan hoitotakuujärjestelmän luomisesta.

-Tarkoitus on parantaa hoidon saatavuutta suunnitelmallisesti ja potilaslähtöisesti. Tavoitteena on turvata jokaiselle hänen terveydentilansa edellyttämät ja riittävät terveyspalvelut kohtuullisessa ajassa asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta, sanoi hallintoylilääkäri Martti Talja.

Asiantuntijaryhmän ehdotuksen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin se jätetään peruspalveluministerille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot