Mainos
Mainos

Hoitopalvelujen turvaaminen talouskasvun varassa

Stakesin asiantuntijaryhmän mukaan hoivan ja hoidon kulut ovat Suomessa kohtuullisia.

Ikärakenteen muutos ei välttämättä kasvata sosiaali- ja terveyspalvelujen menoja niin paljon kuin aiemmin on oletettu.

Stakesin asiantuntijaryhmän arvion mukaan nykyisen palvelutason turvaaminen vaatii kuitenkin rahoituspohjan vahvistamista, riittävää talouskasvua ja verokertymää. Kustannusten nousua voidaan hillitä myös ehkäisevää työtä vahvistamalla ja pitämällä hinnat kurissa.

Yhteenlasketut hoivan ja hoidon kustannukset ovat Suomessa selvästi muita pohjoismaita alhaisemmat ja terveydenhuollon kustannukset jopa teollisuusmaiden pienimpiä.

Vuoteen 2015 saakka hoito- ja hoivapalvelumenojen osuus bruttokansantuotteesta näyttää kasvavan kohtuullisesti, mutta kasvuvauhti kiihtyy suurten ikäluokkien tullessa hoivan tarvitsijoiksi. Vuoden 2030 jälkeen kasvuvauhdin ennakoidaan taas tasaantuvan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot