Mainos
Mainos

Hoitotakuu huolestuttaa päättäjiä

Ensi vuoden maaliskuun alussa voimaan tuleva hoitotakuu huolestuttaa päättäjiä. Hoitotakuuta käsiteltiin tänään eduskunnasssa.

Leikkaussali

Kysymyksiä on herättänyt muun muassa se, riittävätkö kuntien rahat hoitotakuun maksamiseen, sillä potilasjonoissa on noin 54 000 potilasta. Päättäjiä huolestuttaa myös, pakottaako rahapula tiukentamaan hoitoon pääsyn ehtoja.

Myös ammattitaitoisesta henkilökunnasta voi tulla pula. Potilaan on nimittäin päästävä ammattihenkilön -ei välttämättä kuitenkaan lääkärin- arviointiin kolmessa päivässä.

Osa kunnista ja sairaanhoitopiireistä selviää todennäköisesti hoitotakuusta hyvin, osa huonommin. Monet kunnat ja sairaanhoitopiirit joutuvat kuitenkin ensi maaliskuussa tiukkaan tilanteeseen.

Erikoissairaanhoidossa arviointiin on päästävä kolmessa viikossa ja itse hoitoon kolmessa tai enintään kuudessa kuukaudessa. Kiireellinen hoito annetaan aina heti.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot