Mainos
Mainos

Hoitotakuun minimiraja hoituu puhelinpalvelulla

Ensi vuonna voimaan tulevassa laissa hoitotakuusta vaaditaan, että ensi vaiheessa potilaan on saatava yhteys terveydenhoidon ammattilaiseen kolmen päivän kuluessa. Henkilön ei kuitenkaan tarvitse olla lääkäri.

Kunnat selviytyvät hoitotakuun minimiaikarajasta pelkän puhelinpalvelun avulla. Jo pelkkä soitto ajanvaraus- ja neuvontanumerosta vastaavalle hoitajalle täyttää hoitotakuun ensimmäisen yhteydenoton kriteerin.

Ensi vuoden maaliskuussa voimaan tuleva laki edellyttää, että potilaan pitää saada yhteys tervydenhuollon ammattilaiseen kolmessa päivässä ja erikoissairaanhoitoon kolmessa viikossa. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan laki ei edellytä lääkärin tapaamista.

Hoitoon pääsyn turvaaminen edellyttää lääkärien ja hoitajien työnjaon selkeyttämistä. Varsinkin pienten terveyskeskusten hoitajille on jo nyt siirtynyt perinteisesti lääkäreille kuuluvia tehtäviä. Asiasta kirjoittaa Aamulehti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme