Mainos
Mainos

Hoitotakuun valvonta tiukentuu

Tiukempi valvonta aloitetaan kunnista, joissa on eniten ongelmia hoitotakuun toteutumisessa. Kaikki Suomen kunnat saavat ohjeet jonotusaikojen ilmoittamisesta väestölle.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus ja lääninhallitukset tiukentavat hoitotakuun valvontaa.

Ylipitkiä jonoja on lähes kaikissa kunnissa, mutta tiukempi valvonta aloitetaan kunnista, joissa hoitotakuu toteutuu kaikkein heikoimmin.

Selvityspyyntö lähetetään muun muassa terveyskeskuksiin, joihin potilailla on jatkuvasti vaikeuksia saada välitöntä yhteyttä. Selvityksen joutuvat tekemään myös terveyskeskukset, joissa hoidon tarpeen arviointia ei aina pystytä tekemään kolmessa päivässä. Myös kaikki ne terveyskeskukset, jotka eivät ole viitsineet vastata Stakesin kyselyyn, saavat nyt selvittää tilanteensa Teolle ja lääninhallituksille.

Jonotusaikojen tiedottamisessa väestölle on aiemman kyselyn perusteella niin paljon puutteita, että kaikille kunnille lähetetään asiasta ohjauskirje. Kirjeessä kerrotaan, miten jonotusajoista pitäisi ilmoittaa väestölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot