Mainos
Mainos

Hoitotyön rasittavuus vähennettävissä

Hoitajien työn fyysistä kuormitusta voidaan vähentää, kunhan työpaikka tarttuu asiaan tosissaan. Työterveyslaitoksen hanke onnistui vähentämään jo vuodessa vanhustenhoitajien niska-hartiakipuja ja olkapäävaivoja.

Niska-hartiavaivoja oli lähes 40 prosentilla hoitajista. Vuoden jälkeen niistä kärsi enää alle kolmasosa. Olkapäävaivoja oli noin viidesosalla, vuoden kuluttua enää noin joka kymmenennellä, kertoo erikoistutkija Leena Tamminen-Peter.

Yleensä tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen vähentäminen vie kahdesta kolmeen vuotta.

Liikuntakyvyttömien vanhusten siirtely ja nostelu ovat hoitajien fyysisesti raskainta työtä. Työpaikoilla opeteltiin turvallisia nosto- ja siirtokäytäntöjä sekä hankittiin nostureita.

- Yksi nosturi maksaa noin 2000-3000 euroa. Summa vastaa kymmentä sairauslomapäivää, eli se säästää itsensä takaisin nopeasti, Tamminen-Peter sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot