Mainos
Mainos

Hoitovirheiden vuoksi kuolee satoja

Päivystyslääketieteen yhdistys aikoo jättää lähikuukausina esityksen päivystyslääketieteen erikoisalan perustamisesta, koska vuosittain hoitovirheiden vuoksi kuolee jopa 400 ihmistä.

Päivystyksessä lääkärien hoitovirheiden ja hoidon viivästymisen vuoksi arvioidaan vuosittain kuolevan enemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksissa. Sisätautien ja keuhkosairauksien erikoislääkäri Tapio Kuha sanoo Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa, että vuodessa näistä syistä päivystyksessä kuolee ainakin 400 ihmistä.

- Olisi aika ministeriön ja Lääkäriliiton herätä tähän. Silloin kun tiedoissa on musta aukko vakavassa paikassa, se voi viedä potilaan hengen, Kuha sanoo.

Lääkintöneuvos Erna Snellman sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo, että päivystyslääketieteen erikoislääkärin tutkintoa tulisi harkita vakavasti. Snellmanin mukaan koulutuskysymystä ei voida kuitenkaan yksin ratkaista ministeriössä, vaan se edellyttää yhteistyötä opetusministeriön, yliopistojen, Kuntaliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa.

Päivystyslääketieteen yhdistys jättää päättäjille lähikuukausina esityksen päivystyslääketieteen erikoisalan perustamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme