Mainos
Mainos

Holkeri tapasi Powellin Washingtonissa

Valtioneuvos Harri Holkeri ja Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell keskustelivat illansuussa Kosovon tilanteesta Washingtonissa.

Valtioneuvos Harri Holkeri on tavannut eilen illalla Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin Washingtonissa. Powellin aloitteesta järjestetyssä tapaamisessa oli mukana myös muuta Yhdysvaltain ulkopolitiikan korkeinta johtoa.

YK:n Kosovo-hallinnon Unmikin johtoon nimitetty Holkeri sanoi tapaamisen jälkeen, että asiat ovat hyvin, kun osapuolet puhuivat alueen tilanteesta samalla tavalla.

-Kävimme läpi lähtökohdat ja toimintasuunnat, joita tullaan jatkamaan, sanoi Holkeri.

Holkeri aikoo matkustaa Kosovoon ensi kerran mahdollisesti jo keskiviikkona. Keskeisimmiksi ongelmiksi Holkeri mainitsi alueella vallitsevan köyhyyden ja korkean työttömyyden.

-Työttömyys alueella on 57 prosenttia. Se on hurja luku, sanoi Holkeri. Hän muistuttikin siitä, että demokraattinen prosessi ei ole pysyvä, jos köyhyyttä ei päästä vähentämään.

Ennen Washingtoniin tuloaan Holkeri vietti kaksi päivää New Yorkissa YK:ssa. Siellä hän otti vastaan valtuutuksensa eli allekirjoitti työsopimuksensa.
Holkeri tapasi muun muassa YK:n pääsihteeri Kofi Annanin sekä turvaneuvoston pysyvien jäsenmaiden edustajia. Kofi Annan vakuutti Holkerille tapaamisen aikana, että tämä saa taakseen järjestön kaiken mahdollisen tuen onnistuakseen tehtävässään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme