Mainos
Mainos

Holkerilla Naton tuki

Sotilasliitto Nato ilmaisi tänään tukensa Kosovo-hallinnon johtajalle Harri Holkerille.

Sotilasliitto Nato ilmaisi maanantaina tukevansa YK:n uutta Kosovo-hallinnon johtajaa Harri Holkeria. Naton pääsihteerin George Robertsonin mukaan Holkerilla on kaikkien Nato-maiden yksimielinen kannatus, kun hän pyrkii aloittamaan vuoropuhelun albaanien ja serbien välillä.

-Tuemme Holkerin pyrkimyksiä, jotta Kosovossa päästään eteenpäin. Haluamme syrjäyttää ne, jotka yhä käyttävät äärikeinoja ja väkivaltaa poliittisena aseena sabotoiden Kosovon ihmisten tulevaisuuden, Robertson sanoi Brysselissä.

Robertson nosti asian esille maanantaina Nato-maiden ja EU:n poliittisen turvallisuuskomitean (PSC) kokouksen jälkeen. Robertson ja EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana tapasivat Holkerin viime viikolla. Holkeri ilmoitti tuolloin antavansa lähiaikoina ehdotuksen siitä, miten vuoropuhelu Kosovon albaanien ja serbien välillä järjestetään.

Espanjalainen Solana kertoi, että tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä. -Sitä parempi, mitä pikemmin vuoropuhelu Belgradin ja Pristinan välillä alkaa, Solana totesi. Serbia on syyttänyt YK:n ja Naton rauhanturvaajia voimattomuudesta taata Kosovoon sodan jälkeen jääneiden noin 100000 serbin turvallisuutta.

Nato ja albaanitaistelijat karkottivat Serbian armeijan Kosovosta 1999. Albaanien enemmistö tavoittelee Kosovolle itsenäisyyttä, mutta serbivähemmistö haluaisi alueen pysyvän osana Serbiaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme