Mainos
Mainos

Holm: Puutullikiista pitää ratkaista lopullisesti

Venäjä yllätti suomalaiset päättäjät eilen ilmoittamalla, että se ei otakaan puutulleja käyttöön vielä vuodenvaihteessa. Puutullien käyttöönottoa lykätään vähintään yhdeksän kuukautta.

Pellervon taloudellisen tutkimuskeskuksen toimitusjohtaja Pasi Holm on ihmeissään Venäjän päätöksestä, mutta ei vielä elättele toiveita pysyvästä muutoksesta.

- Venäjä on pitkän aikaa sanonut, että puutulliasiasta ei neuvotella ja että päätös pitää. Nyt Venäjä osoitti joustavuutta, tosin vielä ei tullut pysyvää puutullien perumista.

Holm kuitenkin korostaa Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa, että tällaisessa suhdannetilanteessa Venäjän päätöksellä ei ole Suomelle suurta merkitystä.

- Puun tarve on nyt vähentynyt. Suomen teollisuudella on jo tarvitsemansa puut, eikä niitä siis tarvita Venäjältä seuraavan vuoden aikana.

Päätös on siis Holmin mielestä yhdentekevä Suomen kannalta, mutta vain lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna.

- Pitkällä aikavälillä on kuitenkin tärkeää, että Venäjä alkaisi noudattaa WTO:n sopimuksia. Metsäteollisuus tulee myös nousemaan Suomessakin, joten tämä on hyvä asia hoitaa jo nyt kuntoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme