Mainos
Mainos

Holmlund: Terrorismiin kouluttautuminen kriminalisoitava

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan Anne Holmlundin (kok.) mielestä terrorismiin kouluttautuminen olisi tehtävä laittomaksi.

Tämänhetkisessä lainsäädännössä vain kouluttaminen terrorismiin on rikos, mutta kouluttautuminen terroristi-leirillä ei itsessään ole.

Viime vuonna vahvistetussa valtioneuvoston terrorismintorjunnan strategiassa kouluttautumisen kriminalisoiminen on asetettu yhdeksi tavoitteeksi.

–Noin puolet EU-maista ovat sen jo kriminalisoineet, ja Suomen pitäisi tarkastella näiden maiden uudistuksia tarkkaan. Suomen terrorilainsäädäntö on vuodelta 2003, jolloin kouluttautumista ei nähty täällä niin yleisenä ongelmana.

Holmlundin mukaan pitää myös arvioida mahdollisuuksia karkottaa Suomessa oleskelevia terroriryhmien toimintaan kiinteästi osallistuneita yksilöitä, mikäli nämä eivät ole Suomen kansalaisia.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoi tämänpäiväisessä Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomessa oleskelee ihmisiä, jotka ovat osallistuneet terroristiryhmien taisteluihin tai aseelliseen koulutukseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme