Mainos
Mainos

Holmlund: Tietosuojasta voidaan tinkiä turvallisuuden nimissä

Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) katsoo, että ihmisten turvallisuuden edistämiseksi tietosuojasta voidaan tinkiä. Holmlund sanoi Maanpuolustuskurssin avajaisissa tänään, että aselakia uudistettaessa pitää poistaa esteitä viranomaisten väliseltä tiedonkululta.

Holmlundin mielestä on harkittava, tulisiko aselupaharkintaa tekevien poliisien saada käyttöönsä terveydenhuollon tiedot tai tiedot hakijan käyttämistä lääkkeistä.

Lisäksi hänen mielestään olisi pohdittava, pitäisikö poliisilla olla myös tiedot asepalveluksen keskeyttämisestä.

Nykyisin puolustusvoimat ilmoittaa varusmiespalveluksen aikaiset tiedot vain pyydettäessä.

Samalla pitää lisätä poliisin osaamista ja resursseja tietoverkkorikosten torjumiseksi.

Holmlundin mielestä uusien koulusurmien estäminen vaatii aselain uusimisen lisäksi myös aikuisilta vastuuta lasten ja nuorten verkkokäyttäytymisen ohjaamisessa ja valvonnassa. Internet on Holmlundin mukaan luonut uusia haasteita, sillä se tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia valmistella ja tehdä rikoksia.

Suurin sisäisen turvallisuuden uhka on Holmlundin mukaan kuitenkin syrjäytyminen, joka luo pohjaa ja mahdollisuuksia raa'alle väkivallalle ja ääriryhmille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme