Mainos
Mainos

Holmlundilta kiitosta Helsingin huumepoliisille

Sisäministeri kummeksuu julkisuudessa olleita väitteitä siitä, että poliisin sisällä käytäisiin valtataistelua.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) mukaan Helsingin huumepoliisin toiminta ansaitsee kiitosta. Holmlund kertoo tutustuneensa yksityiskohtaisesti huumepoliisin toimintaan ja todennut sen olevan erittäin ansiokasta kaikilla tasoilla.

Holmlundin mielestä on kuitenkin syytä erottaa toisistaan kaksi asiaa: laillisuusvalvontakysymykset ja tuloksekas toiminta kokonaisuudessaan.

"Valtataisteluväitteet kummastuttavat"

Sisäministeri kummeksuu julkisuudessa olleita arvailuja poliisin sisäisestä valtataistelusta. Vihjauksia on esitetty huumepoliisien virkarikosepäilyjen yhteydessä. Holmlundin mielestä mahdollinen sisäinen valtataistelu pitää tarkistaa poliisin sisällä.

Holmlundin mukaan on ennenaikaista ottaa kantaa siihen, pitäisikö poliisin valtaoikeuksia laajentaa tai täsmentää Helsingin huumepoliisin tapauksen vuoksi. Hän toteaa, että tapauksen tutkimusten jälkeen voidaan arvioida, kaipaavatko lainsäädäntö tai muut säännöt korjaamista.

Helsingin huumepoliisiin kohdistuvien epäilyjen yhteydessä on käyty julkisuudessa keskustelua lainsäädäntöön mahdollisesti liittyvästä harmaasta alueesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot