Mainos
Mainos

Holtiton ajaminen maan tapa Espanjassa

Espanjan media on uutisoinut laajasti Malagan lauantaisesta onnettomuudesta. Erityisesti sitä on käsitelty maan eteläosien sanomalehdissä ja tv-kanavilla.

- Sävy on ollut sekä osaaottava että itseään syyttävä. Turman aiheuttajahan oli paikallinen mies, jossa yhdistyivät holtittoman kuskin tunnusmerkit: hän ajoi liian lujaa alkoholin vaikutuksen alaisena, kertoo kirjeenvaihtajamme Hannu Arvio Espanjasta.

Espanjassa ei perinteisesti ole pidetty paheksuttavana tapaa, että ajetaan ravintolaillallisen ja parin viinilasillisen jälkeen kotiin omalla autolla. Vielä pari vuotta sitten oli tavallista ottaa konjakitkin, kun Espanjan promilleraja oli vielä 0,8.

- Kun promilleraja laskettiin 0,25:een, niin esimerkiksi ammattiautoilijat kritisoivat päätöstä sanomalla, että "eihän tässä voi enää edes syödä", Arvio kertoo.

Alkoholi ja ylinopeus ovat yleisimmät onnettomuuksien syyt Espanjan maanteillä. Lakeja on kiristetty viime vuosina, mutta kaikille tämä ei näyttäisi menneen perille. Malagan onnettomuuden 27-vuotias turmakuljettaja ajoi juovuksissa, hän oli lisäksi ajanut paikoin reilua ylinopeutta ja ohitellut oikealta. Turmakuskille on vaadittu Espanjassa kovaa tuomiota varoittavana esimerkkinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme