Mainos
Mainos

Home aiheutti koulukapinan Vähässäkyrössä – lapset jäivät kotiin

Vanhemmat ovat ryhtyneet koulukapinaan Pohjanmaalla sijaitsevassa Vähänkyrön kunnassa. Vanhemmat eivät päästä lapsiaan Tervajoen alakouluun, koska Suomen Vanhempainliiton mukaan koulussa on hometta.

Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtajan Tuomas Kurttilan mukaan Tervajoen alakoulussa on noin sata oppilasta, joista 80 on jäänyt tänään kotiin.

– Vanhemmat ovat huolissaan lapsistaan, kun koulussa on hometta. Vanhemmilla on halua näyttää päättäjille, että terveydestä ei tingitä, Kurttila kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa Tervajoen koulussa ja samassa rakennuksessa toimivassa Köpingin yläkoulussa on ollut sisäilmaongelmia jo pitkään. Myös osa yläkoulun oppilaista osallistuu lakkoon.

– Vähässäkyrössä yhteisö on herännyt ja vanhemmat opettavat nyt lapsiaan kodeissa. Lapset haluavat oppia, mutteivät terveyden kustannuksella, Kurttila selvittää.

Hänen mukaansa vastaavanlaisia koululakkoja tapahtuu vuosittain muutamia. Lakot kestävät yleensä muutamia päiviä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme