Mainos
Mainos

Homekorjauksiin esitetään rahastoa

Suomen sairaalat voivat huonosti. Muun muassa kosteus- ja homeongelmat vaivaavat rakennuksia.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä esittää oman rahaston perustamista sairaaloiden peruskorjausten vauhdittamiseksi. Moni suomalaissairaala kärsii esimerkiksi vakavista kosteus- ja homeongelmista, mutta peruskorjaukset ovat viipyneet.

Harvassa paikassa sisäilmaongelmiin on kunnolla puututtu.

-Pyysin, mutta se kesti kauan ennen kuin siihen puututtiin. Itse asiassa olin sairaslomalla silloin kun se työhuone pantiin käyttökieltoon, kertoi Soile Simonen eilen 45minuuttia -ohjelmassa.

Hyssälän mielestä kuntien panosta on enää turha odottaa.

-Nyt on odotettu kuntien panosta. Nyt on nähty, että se ei suuntaudu tälle puolelle. Ja nyt on valtion aika toimia, toteaa Hyssälä.

Sairaaloiden heikosta kunnosta kertova ministeriön selvitys valmistui jo lähes pari vuotta sitten. Jo tuolloin yksi suositus oli valtion tuki ja valtakunnallinen peruskorjausohjelma.

Nyt Hyssälä esittää erillisen rahaston perustamista korjausten vauhdittamiseksi.

-Me olemme perustaneet jo tällaisen epävirallisen työryhmän sosiaali- ja terveysministeriössä, mutta itse katson että tämä on niin suuri kansantaloudellinen kysymys, että joku rahastotyyppinen, vähän asuntorahaston tapaan olisi kyllä paikallaan perustaa.

-Henkilöstön asema ja sairastuminen ovat se ykkösasia, josta huolehdimme, Hyssälä sanoo.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ei tänään halunnut kommentoida asiaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme