Mainos
Mainos

Homekoulujen lapsilla Suomessa enemmän oireita kuin muissa maissa

Suomalaislapset oireilevat home- ja kosteusvauriokouluissa enemmän kuin espanjalaiset ja alankomaalaiset lapset, kertoo tuore tutkimus.  

Suomessa homekoulua käyvillä lapsilla on enemmän oireita kuin tervettä koulua käyvillä lapsilla. Espanjassa ja Alankomaissa vastaavia oireita ei sen sijaan voitu yhdistää kosteusvaurioihin.  

Kosteusvauriot ja näkyvä home ovat yleisiä kouluissa. Suomessa kosteusvaurioita on joka neljännessä ja Alankomaissa joka viidennessä koulussa. Espanjassa hometta tai kosteusvaurioita on lähes puolessa kouluista. 

Vielä ei tiedetä, miksi espanjalaiset ja alankomaalaiset lapset oireilevat vähemmän. Syinä voivat olla esimerkiksi erot kosteusvaurioiden syissä ja rakennusratkaisuissa. 

Tutkimuksessa selvitetään koulujen huonon sisäilman terveysvaikutuksia kolmella ilmastoalueella Euroopassa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot