Mainos
Mainos

Homeoireista kunnille kallis lasku

Homeoireet aiheuttavat kunnille noin 36 miljoonan euron vuotuiset kustannukset opettajien ja sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden sairauspäivinä, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen. Arvio koskee pelkästään sairauspoissaoloista syntyviä kustannuksia.

Arvio homeesta kärsivien työntekijöiden sairauskuluista perustuu Työterveyslaitoksen laskelmiin. Laitoksen kyselyn mukaan joka viides opetustoimen tai sosiaali- ja terveysalan työntekijä ilmoittaa havainneensa työpaikallaan homeen hajua. Työterveyslaitoksen asiantuntijan mukaan näistä työntekijöistä noin puolet eli 36 000 työntekijää kärsii vuosittain homeoireista.

Homeiset työpaikkarakennukset aiheuttavat vuosittain noin sata ammattitaudiksi luokiteltua sairastumistapausta. Sairastuneista kaksi kolmasosaa on opettajia tai sosiaali- ja terveysalalla työskenteleviä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot