Mainos
Mainos

Homeongelmiin haetaan apua rahastoista

Kunnat hakevat rahoitusvaihtoehtoja homeongelmiin. Rahaa homeongelmien korjaamiseen tarvitaan kaksi kertaa enemmän kuin nyt käytetään

Kunnat ovat tiedostaneet julkisten rakennustensa heikon kunnon. Kuntaliiton arvioiden mukaan peruskorjauksiin pitäisi sijoittaa kaksi kertaa nykyistä enemmän rahaa, jos rakennuskanta haluttaisiin kuntoon kymmenessä vuodessa. Kunnat arvioivat joutuvansa selvittämän ongelman ilman valtion apua.

Esimerkiksi tällä hetkellä home- ja vesivaurioiden korjaamiseen käytetään vain 40 miljoonaa euroa vuodessa.Liitossa ei uskota, että valtiota saadaan talkoisiin mukaan - peruspalveluministeri Paula Risikko on kuitenkin huolissaan muun muassa päiväkotilasten terveydestä ja myöntää että asiaan pitäisi puuttua.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma näytti eilen, miten useat vanhemmat ottavat astmaan ja muihin oireisiin sairastuneet lapsensa pois hoitopaikoista, joissa on homeongelma. Arvioiden mukaan homehoitopaikat ovat sairastuttaneet kymmnmen tuhatta lasta astmaan.

Työterveyslaitos valmistelee tämän kevään aikana järjestelmää, jossa työpaikkojen ilmanlaadulle asetetaan selvät rajat. Niiden myötä kuntien olisi pakko korjauttaa ongelmatilat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme