Mainos
Mainos

Homofobia ja rasismi karkottavat nuoria urheiluseuroista

Suomalaisissa urheiluseuroissa esiintyvät homofobia ja rasismi estävät vähemmistönuoria osallistumasta liikuntaharrastuksiin. Syrjinnän ohella osallistumista rajoittaa harrastusten kalleus.

Urheiluseuroissa vallitsevat negatiiviset asenteet ovat vähemmistönuorelle merkittävämpi este osallistua toimintaan kuin heikko kielitaito.

Seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien mielestä syrjivää käytöstä ovat esimerkiksi välttely ja epäkunnioittava kohtelu.

Asiat ilmenevät sisäministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä valtion liikuntaneuvoston julkistamista Yhteiset kentät- sekä Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintä liikunnan ja urheilun parissa -tutkimuksista. Näistä jälkimmäiseen osallistui 419 vähemmistönuorta ja -aikuista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot