Mainos
Mainos

Homokeskustelu repii kirkkoa yhä voimakkaammin

Luterilaisen kirkon piirissä käydään paraikaa ennennäkemättömän rajua keskustelua homoseksuaalisuudesta. Asiasta saattaa tulla samanlainen kirkkoa jakava kiista kuin naispappeudesta.

Homokeskustelu kuohahti esiin aivan uudella volyymilla loppukesästä, kun pappi siunasi kahden naisen parisuhteen. Esimerkiksi kirkon tärkein viikkolehti sai tapahtuman jälkeen kirjeiden vyöryn.

Kotimaa-lehden päätoimittaja Olav S. Melin vaalii avointa keskustelua, vaikka oma linja on selkeä:

- Suhtaudun tähän asiaan, samaa sukupuolta olevien parien siunaamiseen, positiivisesti

- On tärkeämpää että lehti tunnustaa linjansa, kuin että se mielistelee lukijoitansa, Melin kiteyttää.

Raamatun kulttuurihistoriaa tutkinut professori Raija Sollamo sanoo, että nykypäivän homoseksuaalisuutta ei voi arvioida tuhannen vuoden takaisella kulttuurilla. Paavalin tuomiot homoille perustuvat Rooman valtakunnan hillittömään vapaamielisyyteen:

- Hän lähtee siitä ajatuksesta että he ovat itse asiassa heteroseksuaalisia ihmisiä, jotka ovat valinnet tällaisen irstailun muodon.

Näin ollen Paavalin ajan käytöstavoilla ei ole mitään tekemistä nykyajan kanssa:

- Hän ei näytä näytä tuntevan sellaista homoseksuaalisuutta, jonka me tunnemme, joka on synnynnäistä ja jossa ihmiset käyttäytyvät vastuullisesti, Sollamo jatkaa.

Tällaiset tulkinnat ovat kirkon konservatiiveille kauhistus. Asiasta uhkaa tulla uusi kirkon hajottaja naispappeuden tavoin:

- Sanoisin että se on kirkkoa vielä enemmän repivä asia kuin naispappeus, Kotimaa-lehden päätoimittaja Olav S. Melin jatkaa.

Piispat laativat paraikaa mietintöä voitaisiinko siunaaminen hyväksyä, samaan aikaan kun suvaitsevat papit siunaavat salassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme