Mainos
Mainos

Homoliitoille esitetään rukousta, ei siunausta

Kirkolliskokouksen valiokunta esittää vapaamuotoista rukousta homopareille. Mietinnössä todetaan, että rukous ei merkitse parisuhteen siunaamista. Se ei myöskään muuta kirkon oppia siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Vapaamuotoinen rukous homoparien puolesta on kirkolle riittävän myönteinen mahdollisuus kohdata seksuaalivähemmistöihin kuuluvat kirkon jäsenet, linjaa perustevaliokunta.

Valiokunta esittää, että piispainkokous laatii rukouksesta pastoraalisen toimintaohjeen.

- Sen on oltava riittävän yleisluontoinen, eikä sen tarkoittamasta rukouksesta muodostu kirkollista toimitusta, mietinnössä todetaan.

Jos kysymys olisi siunauksesta, sitä varten tarvittaisiin uusi kaava. Osa valiokunnan jäsenistä oli sitä mieltä, että toimituskaavan laatiminen olisi perusteltua. Enemmistö katsoi kuitenkin, ettei sille ole riittäviä kirkon uskosta nousevia ja yhteisesti hyväksyttyjä periaatteita.

Mietintö valmistui tänään. Kirkolliskokous aloittaa sen käsittelyn huomenna.

(MTV3 - STT)

Katso Simo Ahteen juttu Turusta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot