Mainos
Mainos

Homoliittoja siunataan salassa

Rekisteröidyn parisuhteen siunaaminen hiertää Suomen kirkkoa. Tällä hetkellä siunauksia suoritetaan pääosin salassa, kun selkeä ohjeistus asiassa puuttuu.

Asia on noussut keskusteluun nyt, kun Ruotsin kirkko ryhtyi vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Kirkon piirissä asiasta ennustetaan vielä naispappeuttakin vaikeampaa kiistaa. Samaa sukupuolta olevien parien siunaaminen hiertää myös maallikkojäsenten keskuudessa.

Papeille tilanne on haastava. Selvät ohjeet puuttuvat ja myös piispat ovat asiassa eri linjoilla. Käytännössä rekisteröityjä parisuhteita siunataan jo ainakin rukoushetken nimikkeen alla.

- Kyllä siinä varmaan toimitaan hieman salassa. Tai sanotaanko näin, että asiasta ei pidetä melua. Kirkon jäsenten pyytämiä palveluksia suoritetaan, sanoo vs. kappalainen Martti Nykänen Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta.

Jokainen pappi toimii siis omantuntonsa mukaan.

Kirkolliskokous käsittelee asiaa ensi vuonna. Ainakin herätysliikkeiden vahvoilla alueilla juuri rekisteröidyn parisuhteen siunaamista pidetään rajana, jonka ylitse ei mennä.

- Tämä tuntuu olevan se viimeinen pisara, joka sitten kyllä aiheuttaa jo selkeää repeämää kirkossa.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta (Kymmenen uutiset 31.10.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme