Mainos
Mainos

Homoparien kirkkohäät jakavat kansan

Suuri osa suomalaisista haluaa tuoreen kyselyn mukaan mies- ja naispareille kirkkohäät. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämässä gallupkyselyssä 44 prosenttia vastanneista sanoo haluavansa evankelisluterilaisen kirkon ryhtyvän vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Homojen kirkkohäät kuitenkin jakavat vastaajat rajusti. Mies- ja naisparien vihkimistä vastustaa 39 prosenttia vastaajista. Lisäksi 17 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Naiset suhtautuvat homoparien avioliittoihin myönteisemmin kuin miehet ja nuoret myönteisemmin kuin iäkkäät. Myös korkea koulutustaso näkyy myönteisenä asenteena.

Ruotsissa evankelisluterilainen kirkko ryhtyy vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja huomenna. Arkkipiispa Jukka Paarma pitää ruotsalaisten päätöstä huonona. Paarma uskoo, että asia vaikeuttaa Ruotsin kirkon yhteistyötä muiden kirkkojen kanssa.

Paarman mukaan Suomen evankelisluterilainen kirkko ei ala edes pohtia homoparien vihkimistä, ellei eduskunta säädä maahan samanlaista sukupuolineutraalia avioliittolakia kuin Ruotsissa.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten noin tuhatta suomalaista lokakuun lopulla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot