Mainos
Mainos

Homoparien puolesta rukoilu esillä piispainkokouksessa

Luterilaisen kirkon kaksipäiväinen piispainkokous alkaa huomenna Helsingissä. Kokouksessa täsmennetään ripin ohjeita, jotka koskevat vaitiolo- ja ilmoitusvelvollisuutta lasten hyväksikäyttötapauksissa. Piispat laativat myös ohjeen rukouksesta parisuhteensa rekisteröineille.

Rippisalaisuuden ja lastensuojelun yhteensovittamiseksi piispainkokous laatii selonteon, jolla selkeytetään ja konkretisoidaan kirkkolain rippiä ja sielunhoitoa koskevaa tulkintaa. Tällä halutaan varmistaa, että lapsen etu ja lastensuojelun tarve otetaan aina huomioon.

Rippisalaisuuden sitovuus lasten hyväksikäyttötapauksissa nousi esille vuosi sitten. Sen jälkeen kirkko neuvotteli asiasta eri ministeriöiden kanssa. Neuvotteluissa päädyttiin siihen, että kirkko selkeyttää kirkkolain tulkintaa ripin osalta.

Piispainkokous laatii myös ohjeen vapaamuotoisesta rukouksesta rekisteröidyn parisuhteen solmineiden kanssa ja heidän puolestaan. Kirkolliskokous päätti rukouksesta marraskuussa 2010.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme